Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så gick (V) i sociala medier

Publicerad: 3 juli 2018, 08:21
Uppdaterad: 3 juli 2018, 08:23

Bild 1/3  

ALMEDALEN 2018. Vänsterpartiet lyfter i sociala medier, jämfört med förra året.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2018Vänsterpartiet

Enligt analysföretaget Meltwater skrevs det under gårdagen 1 946 inlägg i sociala medier om Vänsterpartiet och partiledaren Jonas Sjöstedt. Motsvarade siffra förra året var 1 425 inlägg.

Jonas Sjöstedt fokus på klimatfrågan och förslaget som handlar om 200 gratis idrottsskolor för barn mellan 6-12 år har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier. 

De inlägg som skapat mest engagemang på Twitter har dock varit kritiska till Jonas Sjöstedt och hans förslag om idrottsskolor.

 

Trots att det var Vänsterpartiets dag i Almedalen så var Moderaterna och Centerpartiet de partier som engagerade mest i sociala medier under gårdagen med totalt 2 772 respektive 2 991 inlägg.

Den organisation som det pratades mest om i sociala medier under måndagen var RSFL med 1 569 inlägg. Anledningen är att NMR fått tillstånd att demonstrera utanför RFSL:s hus i Almedalen, vilket har gjort att organisationen har valt att helt ställa in sin medverkan.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.