Så gick (V) i sociala medier

2018-07-03 10:21  

ALMEDALEN 2018. Vänsterpartiet lyfter i sociala medier, jämfört med förra året.

Enligt analysföretaget Meltwater skrevs det under gårdagen 1 946 inlägg i sociala medier om Vänsterpartiet och partiledaren Jonas Sjöstedt. Motsvarade siffra förra året var 1 425 inlägg.

Jonas Sjöstedt fokus på klimatfrågan och förslaget som handlar om 200 gratis idrottsskolor för barn mellan 6-12 år har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier. 

De inlägg som skapat mest engagemang på Twitter har dock varit kritiska till Jonas Sjöstedt och hans förslag om idrottsskolor.

 

Trots att det var Vänsterpartiets dag i Almedalen så var Moderaterna och Centerpartiet de partier som engagerade mest i sociala medier under gårdagen med totalt 2 772 respektive 2 991 inlägg.

Den organisation som det pratades mest om i sociala medier under måndagen var RSFL med 1 569 inlägg. Anledningen är att NMR fått tillstånd att demonstrera utanför RFSL:s hus i Almedalen, vilket har gjort att organisationen har valt att helt ställa in sin medverkan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt