Så gick Fastighetsbyråns Periscopevisning

2016-03-01 10:24  
1 300 personer såg Fastighetsbyråns visning på Periscope. Foto: Press

1 300 personer runtom i Sverige såg den livestreamade bostadsvisningen i Åre. Fastighetsbyrån är själva nöjda med resultatet. "Resultatet överträffade våra förväntningar", säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Som Dagens Media tidigare skrivit om anordnade Fastighetsbyrån i helgen, vad de själva beskrev som den första livestreamade bostadsvisningen i Sverige, i samarbete med Telenor.

Den livestreamade visningen var ett experiment som gav fler spekulanter möjligheten att ta del av lägenheten, även på distans. Under visningen kunde spekulanter ställa frågor till mäklaren i realtid, precis som under en vanlig bostadsvisning.

Visningen som delades upp i två delar, inomhus och i området, sågs av totalt 1 313 livetittare. Hittills har 410 personer också sett visningen i repris i Periscopes app. Många frågor kom in under visningen och tittarna skickade över 38 000 hjärtan.

Fastighetsbyråns presschef Johan Vesterberg är nöjd med uppslutningen.

– Vi är verkligen supernöjda med resultatet. Formatet kändes bra och det blev en bra bild av bostaden. Det var ett stort engagemang och publiken tyckte mycket om det. Det hela var faktiskt över förväntan. Vi hade ett internt mål att slå en av våra konkurrenter som sagt att de haft Sveriges största visning med cirka 150 spekulanter, så vi är nöjda med 1 300 tittare, säger han till Dagens Media och lämnar en öppning om en fortsättning i framtiden:

– Vi får utvärdera detta, men det är absolut något som vi kommer att göra om i framtiden. Ett exempel är Spanien där vi har en del bostäder där det kan vara aktuellt.

Här kan du se visningen i efterhand.

Byrån bakom projektet är Wenderfalck och arbetsgruppen bakom projektet är:

Linn Petrén – Kundansvarig Fastighetsbyrån
Peter Andersson – Kundansvarig Telenor
Frida Lind – Projektledare
Kristin Wester – PR-rådgivare
Anna Hoffman – Junior projektledare
Axel Barvaeus – Innehållsrådgivare
Petter Rudwall – Creative Director
Didrik Persson – Kreatör
Jens Johnsson – Art Director
Peter Simonsson – Technical Director

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt