Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så går snacket om Stefan Löfven i sociala medier

Publicerad: 6 juli 2018, 08:43
Uppdaterad: 6 juli 2018, 08:43

ALMEDALEN 2018. Statsminister Stefan Löfven lyckas inte putta ner Centerns Annie Lööf från sociala medier-tronen.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaStefan Löfven

När det under torsdagen var dags för statsminister Stefan Löfven att tala till folket i Almedalen publicerades det 3 018 inlägg på sociala medier med anknytning till Löfven och Socialdemokraterna. Det visar en mätning från omvärldsbevakningsföretaget Meltwater.

Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen är således fortfarande det parti och den partiledaren som engagerar mest under politikerveckan.

En gemensam nämnare för de partiledare som talat under veckan är att alla valt att tala om polarisering och extremism, så även Stefan Löfven. Han vill se hårdare tag mot grupper som NMR, som bland annat bidragit till att RFSL ungdom valt att inte besöka Almedalen i år.

Reaktioner i sociala medier var många och åsikterna om Löfven delade. Inlägg med anknytningar till Stefan Löfven och Socialdemokraterna kommer både från folk som hyllar hans tal, men också från personer som ställer sig kritiska till höjda skatter och pensioner.

De inlägg som skapat mest engagemang med anknytning till Stefans Löfvens namn i sociala medier är dessa två från moderata riksdagsledamoten Jan Ericsson och Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.