Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så blir SvD:s betalvägg

Publicerad: 18 April 2013, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

Den 23 april inför SvD.se en ”mjuk betallösning” som innebär att den som läser fler än 25 artiklar på nätet på en månad måste betala.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Under de senaste elva månaderna har Svenska Dagbladet arbetat fram en ny betallösning på nätet. Den nya affärsmodellen innebär att befintliga prenumeranter får fri tillgång till alla SvD:s digitala produkter utöver papperstidningen. Den som inte är prenumerant kan teckna en full prenumeration eller en som enbart är digital.

– Det vi ser som den stora möjligheten initialt är att få våra tidningsläsare att upptäcka och ta del av våra digitala kanaler, det finns mycket mer av SvD i dag än förr, säger chefredaktör Lena K Samuelsson till den egna tidningen.

Dessutom införs en gräns för hur många artiklar man får läsa på nätet under en månad. Läser man fler än 25 artiklar måste man betala – antingen ett dagspass eller en prenumeration.

– Våra trogna läsare får självklart allt vårt digitala innehåll inkluderat i sin prenumeration utan extra kostnad. Vi måste dock börja få betalt från de som läser väldigt mycket på nätet, varje dag, utan att vara SvD prenumeranter. Vi vet att vår digitala journalistik har ett stort värde, säger SvD:s vd Gunilla Asker till den egna tidningen.

Flera andra tidningar använder sig av en liknande betalmodell.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.