Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så blir Apples Spotifyutmanare

Publicerad: 9 juni 2015, 06:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Apple har tagit upp kampen mot Spotify med sin nya streamingstjänst, men reaktionerna är svala.


Ämnen i artikeln:

SpotifyApple

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Vid gårdagens globala utvecklarkonferens presenterade, som väntat, Apple sin nya tjänst för streaming av musik - Apple Music.

Spekulationerna kring Spotify-utmanaren har varit många. När den så presenterades stod det klart att musiktjänsten består av flera olika delar: streaming, radio och socialt. Dessutom ger funktionen "Connect" artister möjlighet att dela med sig av bilder, ljudklipp och demoinspelningar direkt till sina fans. En artist som ställer sig bakom tjänsten från start är rapparen Drake som också deltog vid konferensen.

Totalt innehåller tjänsten, som kommer att kosta lika mycket som Spotify, 37 miljoner låtar. I samband med att Apple lanserade Apple Music släppte de också flera filmer som presenterar tjänsten.

Som vanligt när Apple presenterar en nyhet lät inte reaktionerna vänta på sig. Denna gång var de svala. En av de som reagerade var Spotifys vd Daniel Ek. Han twittrade endast två ord: "Oh ok." Tweeten, som tolkas som en rejäl diss mot Apple, fick snabbt spridning i sociala medier. Enligt Maschable raderade Daniel Ek tweeten senare, men sajten hade redan tagit en skärmdump.

Samma dag som Apple lanserade Apple Music meddelade Spotify att deras tjänst Spotify Running, som har skapats speciellt för löpning och anpassar musiken efter löptempot, finns tillgänglig i Sverige.

Se Apples filmer som ska marknadsföra Apple Music här:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyApple

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev