Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så blir Aftonbladets nya tablet-app

Publicerad: 15 december 2014, 12:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Ska förbättra nyhetsupplevelsen i Android-plattan.


Aftonbladet släpper appen Aftonbladet Tablet - en responsiv app helt anpassad för surfplattan. Förutom att den ska förbättra nyhetsupplevelsen finns en rad funktioner med i appen; bland annat podcastspelare och möjligheten att följa specifika krönikörer och ämnen.

– Vi har jobbat mycket med artiklarna och presenterar text, bilder och tv på ett nytt sätt för att uppmuntra användarna att läsa mycket och stanna länge. Samtidigt kommer alla känna sig nyhetsuppdaterade. Vår nya tabletapp är både "newsig" och "tillbakalutad", säger Lena Widman, produktägare på Aftonbladet i ett pressmeddelande.

En tanke med appen är också att kunna anpassa annonserna specifikt mot plattformen, i stället för att som tidigare bara låta desktop-annonser följa med in i plattan.

– Det finns en historik av att tablet ärvt desktop-annonser som inte varit helt optimerade för tablet och annonsören har därmed inte använt sig av plattformens unika egenskaper och styrkor. Med våra nya spännande annonsformat som vi tagit fram hoppas vi kunna förändra det beteendet, säger Marcus Björklund, produktchef för annonser i tablet i pressmeddelandet.

Den motsvarande appen för iPad, Aftonbladet iPad, lanseras efter julhelgen.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev