Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ryssland släcker fler västerländska sajter i landet

Publicerad: 4 mars 2022, 07:22

Google och Tripadvisor bort inlägg på deras sajter som sprider information om kriget i Ukraina. (Obs, montage.)

Foto: Steven Senne/TT Nyhetsbyrån

Facebook, Deutsche Welle och ryskspråkiga BBC går inte längre att nå i Ryssland, skriver AFP. Samtidigt rensar Google och Tripadvisor bort inlägg på deras sajter som sprider information om kriget i Ukraina.


Ämnen i artikeln:

GoogleUkrainapressfrihet

Facebook och flera andra sajter så som Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL and BBC:s ryskspråkiga nyhetssajt gick inte att komma åt i Ryssland på fredagen, uppger AFP och skriver att Kreml tagit ännu ett steg att förhindra information av kriget att nå den ryska befolkningen.

Samtidigt rensar Google och Tripadvisor bort inlägg på sina sajter, skriver Yahoo. Både Tripsadvisors och Google maps recensionsfunktioner har sedan flera dagar använts av aktiviteter och vanliga människor för att sprida information om kriget i Ukraina till den ryska befolkningen. Det är det nu slut på sedan Google maps börjat rensa bort inlägg och temporärt blockera nya recensioner, bilder och videos. Tripadvisor har börjat ta bort inlägg om kriget från deras recensionsfunktion av restauranger och andra företag och hänvisar till att det strider mot regelverket. Bolaget menar dock att man fritt kan skriva i deras forum om man vill diskutera kriget i Ukraina, uppger Yahoo news.

Ämnen i artikeln:

GoogleUkrainapressfrihet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev