Rysk Spotify-ägare hjälpte ryska företag att investera i Facebook

2017-11-06 08:30  
Foto: Flickr

Jurij Milner, en välkänd investerare, har hjälpt flera statligt ägda ryska företag att investera i Facebook och Twitter, rapporterar

Uppgifterna om att den ryska investeraren Jurij Milner har hjälpt ryska statligt ägda företag att investera i Facebook och Twitter blev kända i samband med läckan Paradise papers som släpptes under söndagen, skriver bland annat Di.

Dokument från läckan visar att flera statliga ryska företag var delägare i Facebook och Twitter redan innan debatten om rysk inverkan på det amerikanska valet blossade upp.

Ryska banken VTB ska ha investerat 191 miljoner dollar i Twitter 2011 och pengarna gick genom Jurij Milners investmentbolag DST Global. Samma investmentbolag ska även gått samman med ett dotterbolag till det statliga ryska gasbolaget Gazprom för att köpa in sig i Facebook.

Jurij Milner är sedan tidigare känd för att genom DST Global investerat i svenska Spotify.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt