Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Rodeo fördubblar besökarantalet

Publicerad: 23 Februari 2011, 06:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

På kort tid har Rodeos nätupplaga hastigt gått om konkurrenten elle.se. Nu breddas sajten med mer populärkultur.


Ämnen i artikeln:

Rodeo

På mindre än två veckor har rodeo.net fördubblat antalet beöskare och passerat 100 000 besökare.

Enligt KIA-index hade sajten hade över 115 000 unika besökare vecka 6.

– Förra året valde vi att fokusera på mode för att göra siten tydlig. Nu känner vi både läsarnas håll och för vår egen del att vi är redo att bredda vårt bevakningsområde. Därför satsar vi på till exempelolika populärkulturbloggar, säger Lisa Corneliusson, chefredaktör på rodeo.net.

Den stora besökarökningen innebär också att rodeo.net gått förbi konkurrenten elle.se som hade nästan 85 000 unika besökare under samma vecka. I samma mätning hade veckorevyn.com 130 000 unika besökare.

Vad kommer ni att göra för att behålla ökningen på webben gentemot konkurrenterna?

– Det är svårt att prata om konkurrenter utan vi fokuserar helt på det vi själva gör. Vi tror att läsarna kommer att öka. Den stora trafikökningen just nu beror nog lite på den världsturné som vi är ute på. Det är ett populärt format där vi besöker olika städer under de internationella modeveckorna, säger Lisa Corneliusson.

Har ni några fler förändringar på gång till sajten?

– Man kan säga att vi skyndar långsamt, och strävar efter en gemensam ton som ska prägla hela Rodeo. Sajten ska kännas som ett magasin på nätet, säger Lisa Corneliusson.

Det tidigare nedlagda mode- och livsstilsmagasinet Rodeo återuppstod i pappersformat i februari. Tidigare hade rodeo.net tappat en av sina starkare profiler när Signe Siemsen gick till Metro.

Som dagensmedia.se kunde berätta i januari har Rodeo rekryterat skribenten Lisa Magnusson som fick sluta på Aftonbladet i höstas.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Rodeo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.