Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Röda Korset mötte tsunamin med svenskbyggd sajt

Publicerad: 18 Mars 2011, 14:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Det blev skarpt läge direkt för Lost Boys Röda Korset-sajt. Två veckor efter att den var klar drabbades Japan av tsunamin.


Ämnen i artikeln:

Röda Korset

När tsunamin 2004 ödelade stora delar av Thailands kust klarade inte Röda Korsets sajt av trycket utan kraschade. Sedan dess har den ideella organisationen Röda Korset/Röda Halvmånen tagit fram en ny internationell sajt, vilket har varit ett långt och tidsödande arbete. Byrån bakom jobbet är svenska Lost Boys International, LBI.

– Efter två och ett halvt år och många tusen arbetstimmar fick vi sajten klar, vilket vi är oerhört lyckliga över. Den gick upp två veckor innan tsunamin och hjälper nu till att rädda liv, säger Per Sjögren, kundchef på LBI.

Sajten innehåller bland annat fler än 180 nationella organisationers undersidor och är anpassade för att fungera också med uppringt modem. I samband med katastrofen i Japan används den som hubb för information för volontärer och medier för att få korrekt information från de krisdrabbade områdena. Till skillnad från 2004 har sajten klarat anstormningen.

– Ja, den är under ett enormt tryck från världens alla hörn men den står pall och levererar på alla punkter.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Röda Korset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.