Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Robert Laul i nytt tv-program

Publicerad: 15 April 2011, 06:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:13

Inslag, roliga klipp och gäster. Allt skalas bort i Robert Lauls nya webb-tv-program "Laul talking" som har premiär på skärtorsdagen.


Ämnen i artikeln:

SportbladetRobert LaulAftonbladet

I slutet av förra året skrotades Aftonbladets populära webb-tv-program ”Laul calling” – som toppat runt 180 000 unika besökare per avsnitt.

– När vi drog igång för två år sedan var det en jävla satsning ovanifrån, men ju längre man driver ett projekt desto mer avtar engagemanget. Då känner jag att jag lika gärna kan göra något annat, sade Robert Laul då till dagensmedia.se.

Nu får han ett nytt – avskalat – programformat som ska heta ”Laul Talking”. Där ska Robert Laul tillsammans med profilerna Simon Bank och Erik Niva varje vecka prata om de hetaste fotbollshändelserna.

– Vi skalar bort lite grejer som inslag, klipp, gäster och sånt. Istället fokuserar vi på gött tjöt med mig, Bank och Niva och eventuellt lite andra profiler, säger Robert Laul till dagensmedia.se.

Hur kommer det sig att ni vill göra en mindre produktion?

– Det var svårt att hålla igång en så stor produktion som Laul Calling när man ska kombinera det med alla andra arbetsuppgifter som vi har för Sportbladet.

– Tanken här är mer att vi sätter oss ned och plockar upp det hetaste som händer i fotbollsvärlden och tjötar om det.

Robert Laul har försiktiga gissningar för hur många tittare ”Laul talking” kommer att dra.

– Jag är glad om Laul Talking lockar 10 000 trogna per program. Vi riktar oss till våra hard core-fans.

– Jag tror inte att man ska underskatta effekten av tokroliga klipp som medel för att driva trafik. Vi började med det för ett par år sedan, men nu gör Sportbladet det till daglig dags. Vi släpper det. Och jag tror inte att generella pratrubriker lockar tittare på samma sätt som ”Se det galna målet”, säger Robert Laul.

Unibet sponsrar programmet som spelas in i Aftonbladets egen studio i nya lokalerna på Kungsbron.

Programmet ska gå på fredagar och premiären är på långfredagen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.