Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Rikard Steiber lämnar MTG

Publicerad: 3 December 2015, 06:45
Uppdaterad: 14 Januari 2016, 07:26

Rikard Steiber lämnar MTG när bolaget gör förändringar i ledningen av koncernens digitala verksamheter.


Ämnen i artikeln:

MTGxMTG

Efter MTG:s investeringar i ett antal nya digitala verksamheter, samt omorganisationen under de senaste sex månaderna, görs nu förändringar i ledningen av koncernens digitala verksamheter, inklusive den digitala acceleratorn MTGx.

Detta innebär bland annat att Rikard Steiber, tidigare vd för MTGx, lämnar bolaget efter två och ett halvt år.

Arnd Benninghoff som varit chef för MTG Ventures sedan han kom till bolaget från sin roll som CDO på ProsiebenSat1 i november 2014, blir nu MTG Executive Vice President och vd för MTGx Ventures.

– Den strategiska transformationen av vår verksamhet är en tydlig prioritet för MTG. Rikards uppdrag att skapa MTGx och ta ut riktningen för transformationen är nu slutfört, och han går nu vidare med våra tack. Arnds jobb har precis börjat efter förvärven av ett antal mycket spännande varumärken och organisationer, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

MTGx centrala tekniktjänster för både Play-tjänsterna och Viaplay samlas nu under ledning av den nordiska streamingtjänsten Viaplays vd Jonas Karlén, som kommer att rapportera direkt till Jørgen Madsen Lindemann.

Dagens Media har under hösten upprepande gånger sökt Rikard Steiber, med anledning av att ha nåtts av uppgifter om att han varit på väg att lämna MTG. Redan i våras rapporterade Dagens industri om att Rikard Steiber var på väg bort från bolaget, vilket MTG då förnekade.

Läs även:

Här är mediechefernas lönelyft

Discovery och MTG kan slå ihop säljet

MTG lanserar e-sportapp

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGxMTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.