Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Rihanna rasar mot Snapchat

Publicerad: 16 mars 2018, 07:48
Uppdaterad: 16 mars 2018, 07:58

Rihanna. Foto: Flickr.

"Kasta bort hela appen".


Ämnen i artikeln:

Snapchat

Under söndagen uppmärksammade flera användare runt om i världen en annons på Snapchat. Annonsen, som var en kampanj för mobilspelet "Wolud you rather", innehöll, förutom animationer av artisterna och det förre detta paret Rihanna och Chris Brown, även budskapet "Hade du helst daskat till Rihanna eller slagit Chris Brown?”

Under gårdagen svarade Rihanna för första gången på den uppmärksammade Snapchat-annonsen. I en story på Instagram uppmanar hon nu sina fans att bojkotta plattformen.

Jag hade älskat att kunna kalla er ignoranta, men jag vet att ni inte är så dumma. Ni spenderade pengar på att animera något som medvetet skulle bringa skam över offer i våld i nära relationer”, skriver hon och fortsätter:

Alla kvinnor, barn och män som har fallit offer för våld i nära relationer och särskilt dem som inte har klarat sig ut ur det än... Ni svek oss! Ni borde skämmas. Kasta bort hela appen”.

Genom BBC har Snapchat bett om ursäkt för händelsen.

– Vi raderade annonsen omedelbart när det kom till vår kännedom. Vi är ledsna över det inträffade.

För nio år sedan dömdes Chris Brown till 180 dagars samhällstjänst efter att han misshandlat Rihanna och fem år av skyddstillsyn efter att ha erkänt misshandeln.

Här är en del av den omtalade annonsen:

 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.