Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Retriever förvärvar startup-succén

Publicerad: 4 juni 2019, 06:45

Fritjof Andersson grundare och vd på Relation Desk.

Medieanalysföretaget Retriever köper sociala medie-startupen Relation Desk. ”De har byggt en grym plattform för hantering av kundrelationer”, säger Retrievers Niklas Thelning till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

retriever

Relation Desk har utvecklat ett erbjudande för hantering av kunders egna kanaler i sociala medier – och har haft en organisk tillväxt sedan 2012. I kundlistan finns bland annat Sas och Swedbank.

Nu köper medieanalysföretaget Retriever den svenska startupen. 

– De har en stark kompetens kring kundbehovet som matchar det sätt som vi jobbar med mediebevakning, säger Niklas Thelning, country manager Retriever Sverige, till Dagens Media. 

Han tror att kunderna ska gilla det framtida erbjudandet. 

– Relation Desk har fokuserat väldigt hårt på att bygga en grym plattform för hantering av kundrelationer i egna kanaler. Samtidigt som vi har jobbat med lyssningsverktygt inom sociala medier. Kombinationen att kunna både lyssna på vad som sägs, analysera det och även kunna agera och hantera sina kundrelationer blir ett väldigt starkt erbjudande, säger Niklas Thelning. 

Inledningsvis kommer nyförvärvet att fortsätta att agera som eget varumärke. 

– Men med Retriever som ägare får vi mer muskler att driva på utveckling och innovation, säger Fritjof Andersson, grundare och vd på Relation Desk.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

retriever

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.