Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Resume.se raderade Bonnier-kritisk artikel

Publicerad: 26 september 2012, 09:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Resume.se publicerade en intervju med Bernt Hermele, där han slog fast att "Bonnier AB har en ny vd inom ett år". Artikeln raderades dock kort därefter.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Resumés intervju med Bernt Hermele gjordes med anledning av Hermeles text i Aftonbladet Kultur, där han berättade om Bonniers kris och kritiserade bolagets vd Jonas Bonnier.

Men artikeln fick inte ligga ute länge på Bonnier-ägda Resume.se. Kort efter att den publicerats raderades den.

– Artikeln råkade komma ut för tidigt. Enligt vår webbchef publicerades den av misstag, så det var en teknisk miss. Det som stod i artikeln har vi redan skrivit om, säger Claes de Faire, chefredaktör på Resumé och tf chefredaktör på Veckans Affärer, till dagensmedia.se.

Enligt Bernt Hermele handlade dock intervjun om sådant som Resumé inte tidigare har skrivit om.

– Eftersom att Magnus Helander (webbchef på Resumé) ringde upp mig så handlade det rimligtvis inte om samma sak. Resumé har tidigare skrivit om att Bonnier har en besvärlig höst framför sig. Det de pratade med mig om handlade om Jonas Bonniers framtid och det har de inte skrivit om tidigare, vad jag vet, säger han.

Claes de Faire håller inte med om detta, utan menar att intervjun gick ut på samma saker som tidigare kommit fram i Resumés Bonnier-bevakning.

– Vi följer förmodligen Bonnier hårdare än någon annan. Vi har varit först och mest utförliga med att bevaka besparingarna. Aftonbladet Kultur och Hermele driver sin egen linje. Det var ingen nyhet, om det hade varit en nyhet så hade den gått ut, säger han.

Nu hade ni redan publicerat artikeln, varför kunde ni inte låta den ligga kvar?

– Om saker är fel eller inte relevanta så kan vi inte låta dem ligga kvar. Det är ett märkligt sätt att resonera på. Om något inte håller eller saknar relevans så struntar vi i att publicera.

Hur ofta händer det att ni tar bort artiklar som ni redan har publicerat?

– Att ta bort en artikel är en helt annan sak. Artikeln var inte klar, men den råkade publiceras.  Man får inte blanda ihop begreppen. Misstag kan ske även på Resumé.

Hur fungerar det att vara chefredaktör för både Resumé och Veckans Affärer?

– Det har fungerat väldigt bra. Jag har varit chefredaktör för Veckans Affärer i tre veckor nu. Det är en svår situation men stimulerande och roligt.

Du har inte reflekterat över att du sitter på dubbla stolar?

– När det gäller den situation som vi befinner oss i kan man hitta mängder av problem, men jag är lösningsorienterad. Veckans Affärer har mycket integritet och man kommer inte in och kör över där hur som helst. Om det inte hade fungerat bra så tror jag att jag skulle få höra det.

Ni valde i förra veckan att inte skriva om att VA:s försäljningschef slutar, varför då?

– Alla saker blir inte nyheter. Det var webbredaktionen som valde att inte skriva om detta och jag vet inte varför.

Se Resume.ses Bonnier-artikeln i sin helhet här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev