Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Rekordpublik för "Solsidan" på webben

Publicerad: 29 November 2012, 07:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

TV4:s humorserie "Solsidan" slog rekord i MMS webb-tv-mätningar i oktober.


Ämnen i artikeln:

SolsidanTV4MMS

Webbpubliken för "Solsidan" låg på över 200 000 i oktober. Siffrorna gäller för premiäravsnittet av serien och är baserad på en ackumulerad webbpublik under en åttadagarsperiod.

Detta är ett rekord i MMS webb-tv-mätningar. För ett år sedan låg rekordet på 100 000 i webbpublik och då gällde rekordet TV4-serien "Så mycket bättre". Detta innebär att rekordet har fördubblats över ett år.

– Att många idag tittar på tv-program på webben är inget nytt, men nu ser vi även att de allra största tv-programmen har en mycket stor publik på webben, säger MMS vd, Magnus Anshelm, i ett pressmeddelande.

"Solsidan" toppade även i MMS tv-mätningar för oktober med över två miljoner tittare.

Totalt sett har också antalet startade strömmar vad gäller webb-tv ökat markant. Jämfört med 2011 har de startade strömmarna nästan fördubblats.

Under vecka 40 till 43 2011 låg det totala antalet startade strömmar på drygt 33 miljoner. 2012 låg antalet startade strömmar på nästan 46 miljoner.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SolsidanTV4MMS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.