Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Rekord för Attenborough på Insta

Publicerad: 25 september 2020, 12:04

Sir David Attenborough slår Jennifer Anistons tidigare rekord på Instagram genom att få 1 miljon följare på bara fyra timmar.

Fyra timmar efter att han skapat sitt konto på Instagram kunde tv-veteranen David Attenborough stoltsera med 1 miljon följare.


Ämnen i artikeln:

InstagramNetflix

Därmed sätter han ett nytt rekord. Det tidigare rekordet hölls av skådespelerskan Jennifer Aniston som fick 1 miljon följare på 5 timmar och 16 minuter när hon skaffade Instagram förra året.

Det rapporterar CNN.

Sir David Attenborough, som är mest känd som presentatör till naturprogram- och dokumentärer, säger att han skaffade Instagram för att väcka uppmärksamhet kring klimatkrisen, och kontots första inlägg innehåller också en video om just klimatkrisen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

I skrivande stund har kontot 2,9 miljoner följare.

Samtidigt är David Attenborough aktuell med både en ny bok och en ny film. Filmen har biopremiär redan nästa vecka, och 4 oktober går den upp på Netflix.

David Attenborough kommer dock inte att själv hantera Instagram-kontot, utan det får han hjälp med av sina kollegor, filmarna Jonnie Hughes och Colin Butfield.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

InstagramNetflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev