Reinfeldt utklassade Juholt

2011-12-13 13:05  

UPPDATERAD. Fredrik Reinfeldts besök i TV4:s Hellenius hörna gjorde succé i sociala medier och utklassade Håkan Juholts framträdande i SVT:s Skavlan. Det visar en undersökning av Cision.

Nyligen besökte Håkan Juholt och Fredrik Reinfeldt varsin talkshow. Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt satt i en av Skavlans fåtöljer i SVT och statsminister Fredrik Reinfeldt blev intervjuad i Hellenius hörna på TV4.

En undersökning av Cision visar nu att Fredrik Reinfeldts framträdande fått överlägset mest positiva reaktioner i sociala medier.

Resultatet av Cisions undersökning visar att 56 procent var negativa till Juholts framträdande i Skavlan, och bara 5 procent var positiva. Efter Reinfeldts framträdande var 2 procent negativa, och hela 51 procent positiva.

– Vi märkte att reaktionerna var väldigt positiva för Reinfeldts medverkan i TV4. Vi jämförde därför det med Juholts besök hos Skavlan, där var reaktionerna mest negativa. När det gäller Juholt var det främst de som är intresserade av politik som reagerade, säger Alexander Mason, marknadsdirektör för Cision, och fortsätter:

– Samtidigt fick Reinfeldt mest glada hejarop från folk vid sidlinjen som inte verkade ha samma politiska intresse.

Undersökningen har genomförts med hjälp av Cisions verktyg för mätningar i sociala medier. Verktyget läser av öppna statusar på Facebook, Twitter och bloggar.

– De sociala medierna har också tendensbedömts manuellt och utifrån det har vi sammanställt ett resultat, säger Alexander Mason.

Hur tillförlitlig är undersökningen?

– Den är väldigt tillförlitlig. Jag skulle kanske inte använda den till en doktorsavhandling, men som fingervisning för de tillfälliga politiska vindarna i sociala medier är det ett bra verktyg, säger han.

Vilka slutsatser kan dras utifrån undersökningens resultat?

– Det som går att konstatera är att Reinfeldts besök i Hellenius hörna blev en knockout i sociala medier. Sedan verkar det som att det är lätt att vara avslappnad när det går bra, samtidigt som Juholt inte kan vara lika rolig nu när det blåser kring honom.

Erik Strömberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt