Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Regeringen vill att de sociala plattformarna tar ansvar för publiceringar

Publicerad: 21 februari 2020, 06:55

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) vill att de sociala plattformarna tar ett större ansvar för vad som publiceras där.

Foto: Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

De sociala plattformarna ska hållas delvis ansvariga för det innehåll som publiceras där. Det anser regeringen, som nu föreslår lagstiftning.


Ämnen i artikeln:

Regeringensociala medier

Nyligen rapporterade Dagens Media att den brittiska regeringen vill ge kontrollorganet Ofcom i uppgift att övervaka att de sociala plattformarna snabbt raderar skadligt innehåll från sina kanaler.

Nu efterlyser även den svenska regeringen, genom energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman (S), lagstiftning som skärper kraven kring kontrollen av innehållet på de sociala plattformarna.

– Ytterst är det den som själv skriver ett inlägg som är ansvarig, men jag menar att de sociala plattformarna måste ha ett medansvar för det som publiceras på deras plattformar och med det vill jag ha en skyldighet för företagen att ta ner olagligt material, säger Anders Ygeman till Sveriges Radio.

Främst vill han se att det lagstiftas på EU-nivå. Men Anders Ygeman utesluter inte svensk lagstiftning på området.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Regeringensociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.