Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Regeringen kallar nätjättar till möte om hat och hot

Publicerad: 26 februari 2021, 07:04

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) har tagit initiativ till ett samtal med nätjättarna för att diskutera hur deras arbete för att motverka spridningen av hat och hot ser ut.

Foto: Fotograf Kristian Pohl/Regeringskanslietf

Frågan om hur nätjättarna arbetar för att motverka spridningen av hat och hot på sina plattformar är ständigt pågående. Nu bjuder utrikesminister Ann Linde (S) in Facebook, Google och Twitter för att diskutera saken.


Ämnen i artikeln:

GoogleFacebook

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) har tagit initiativ till ett samtal med nätjättarna för att diskutera hur deras arbete för att motverka spridningen av hat och hot ser ut. Det rapporterar TT.

Förutom utrikesministern ska digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) medverka under mötet där dialogen ska handla om demokrati på internet.

– Vi tre ministrar och regeringen har kommit överens om att det är helt nödvändigt att vi gör detta nu, säger Ann Linde.

Frågan om hur nätjättarna arbetar med frågan har diskuterats under en lång tid men aktualiserats med anledning av att hat och hot har riktats mot forskare, journalister och tjänstemän som på olika sätt arbetar med coronarelaterade frågor.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.