Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Rebecca Crusoe: "Jag läste den två gånger på raken"

Publicerad: 3 Maj 2015, 06:00
Uppdaterad: 21 April 2016, 13:15

Toca Bocas pr-chef Rebecca Crusoe utnämner "Kära Liv och Caroline" till tiotalets "Fittstim".


Ämnen i artikeln:

Toca Boca

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Den här veckan är det dags för Rebecca Crusoe, pr-chef på Toca Boca, som förklarar varför Liv Strömqvist och Caroline Ferrada-Noli är sin generations röster och varför hon vill täcka ett hus i Stockholm med tejp.

Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli – Kära Liv och Caroline (bok)

"Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli, som gör Sveriges bästa podcast 'En varg söker sin pod', har släppt en slags handbok om livet. Lyssnare har ställt frågor och får raka svar på frågor om ämnen som döden, livet utseende och politik. Resultatet är sjukt roligt och lärande på samma gång, och ger svar som:

'Själva intresset för stil och mode tycker jag inte att du behöver racka ner på, det är ju inte i sig ett sämre intresse än typ ett intresse för djur eller teknik eller vad som helst. Djur och teknik är värre intressen om du frågar mig.'

'En sak som gör mig rasande är till exempel människor som hela tiden pratar om ekologisk mat. Alltså säger, till exempel: 'Är den här ekologisk?' eller 'Den här är ekologisk!' i varannan mening. Jag är självklart 'för' ekologisk mat - men det betyder inte att jag vill ha ett never-ending mummel om Saltå Kvarn som en ljudmatta i bakgrunden till alla mina samtal.'

Jag läste den två gånger på raken. En blivande generationsmarkör på samma sätt som Fittstim var i slutet av 90-talet."

#walaladreamcometruebuilding (konst)

"Jag gick förbi en underbar byggnad i London som visade sig vara ett konstprojekt på initiativ från fotografen Jenny Lewis. På bara tio dagar har Camille Walala förvandlat en grå kontorsbyggnad till färgsprakande gatukonst. Vill genast leta upp lämplig byggnad i Stockholm och börja tejpa med maskeringstejp. "

 

Olika Personer (Instagramkonto)

" Instagram-raketen som visar hur onlinehumor ska vara i sin simplaste form. Kort och okomplicerad - men med roliga dialekter och återkommande karaktärer som den torra Moqvist. Klippet "Meningslös politisk diskussion på hemmafest" är det roligaste jag sett på länge. Skrattar bara jag tänker på den. Vi har ju alla varit där!"

Slack (kommunikationstjänst)

"Omöjligt att inte tycka om en tjänst som ersätter onödiga möten och mejl - men ändå ger dig din dagliga dos av löjliga videoklipp. Sedan vi började med Slack på Toca Boca har min mejlkorg minskat med säkert 50 procent."

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Toca Boca

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.