fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Realtids rörelseförlust: 3,4 mkr

Publicerad: 7 augusti 2012, 13:27

En omsättning som nästan har halverats – och en rörelseförlust på 3,4 miljoner kronor. Det är 2011 års facit för det krisande och nyligen rekonstruerade bolaget Alternativ Media som driver affärstidningen Realtid.

Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

DT

Dante Thomsen


Det var i mars förra året som vd:n och ägaren Jonas Wiwen-Nilsson ansökte om att försätta Alternativ Media AB i en företagsrekonstruktion.

En rekonstruktion som kom i kölvattnet av katastrofåret 2010 då Realtid gjorde en rörelseförlust på nära 10 miljoner kronor.

I samband med företagets rekonstruktion fastställdes en uppgörelse om ett ackord på 75 procent av bolaget skulder. En överenskommelse som innebär att Alternativ Medias borgenärer godtagit en nedskrivning på 75 procent av samtliga skulder.

Men trots en genomförd rekonstruktion och en ny inriktning för Realtid fortsätter problemen att hopa sig för det som tidigare kallades ”Sveriges hårdaste affärstidning”. Det visar ett rykande färskt bokslut som dagensmedia.se tagit del av.

Under 2011 gjorde bolaget ett rörelseresultat på -3,4 (-9,2) miljoner kronor. Samtidigt minskade omsättningen från 3,3 miljoner kronor till 1,8 miljoner kronor. Medeltalet anställda minskade dessutom från 14 till 9. Något som sänkte personalkostnaderna från 8,1 till 5,7 miljoner kronor.

En situation som i maj i år tvingade Alternativ Medias ägare Nils Allan Voreck, Jonas Wiwen-Nilsson samt ledamoten Carl Samuel Bonnier att bilda det nya bolaget Realtid Media AB med målet är att få in 5 miljoner kronor i bolaget och därmed säkerställa en fortsatt finansiering.

Och det är inte första gången Alternativ Media tvingats ta in nya pengar via nyemissioner. Mellan 2005 och 2010 hade bolaget gjort en total förlust på 34,4 miljoner kronor. En förlust som bars upp av flera nyemissioner.

Samtidigt har Realtid andra problem. Det bokslut som dagensmedia.se tagit del av har ännu inte godkänts av Bolagsverket då Alternativ Media saknar en godkänd styrelse. Uppgifter som alltså måste kompletteras.

I skrivande stund har Alternativ Media dessutom 356 000 kronor i skulder hos kronofogden.

Dagensmedia.se söker Alternativ Medias vd Jonas Wiwen-Nilsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev