Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Realtids ackordsförhandling klar

Publicerad: 20 Januari 2012, 09:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:35

Förhandlingarna mellan Alternativ Media AB, som driver den digitala affärstidningen Realtid, och dess 200 fordringsägare är nu klara, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid.se

Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om Alternativ Medias ekonomiska problem. Problem som till slut blev så stora att företaget tvingades ansöka om en företagsrekonstruktion.

I går avslutades ackordsförhandlingarna vid Stockholms tingsrätt, kan dagensmedia.se berätta.

Fordringsägarna valde att acceptera Alternativ Medias förslag, vilket innebär ett ackord på 25 procent av de totala skulderna.

– Det blev som företaget ville, säger advokat Lars Wenne, som sköter rekonstruktionen.

Totalt sett har Alternativ Media hela 200 fordringsägare som tillsammans har fordningar på över 16 miljoner kronor. Exakt hur mycket pengar som Alternativ Media kommer tvingas betala är däremot oklart.

– Det går inte att säga i nuläget eftersom att vissa av fordringsägarna kommer att omvandla ackordet från pengar till aktier.

Trots omröstningen kan enskilda fordringsägare klaga på ackordet. Om så inte händer vinner ackordet laga kraft den 9 februari – vilket också innebär att bolaget lämnar det rekonstruktionsförfarande som det befunnit sig i under en längre tid.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.