fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Realtid siktar på börsnotering – igen

Publicerad: 17 april 2020, 08:16

Jonas Wiwen-Nilsson, vd och grundare av Realtid.

Realtid Media genomför återigen en nyemission med syfte att börsnotera bolaget. Nu ska man plocka in 20 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

RealtidJonas Wiwen-Nilsson

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Realtid Media, bolaget bakom affärssajten Realtid, siktar återigen på en börsnotering. Senaste gången bolaget genomförde en nyemission för att noteras var i slutet av 2018. Då var kursen 1 krona per aktie, har Dagens Industri tidigare berättat.

Nu är det alltså dags igen.

Enligt emissionsinbjudan är aktiekursen denna gång 3 kronor per unit – en unit omfattar en aktie och en teckningsoption. Totalt erbjuds 6 666 666 nyemitterade aktier. Därmed skulle man alltså ta in 20 miljoner kronor i denna runda.

Realtid Media värderar bolaget till 16,9 miljoner kronor före nyemissionen.

Syftet med emissionen är att genomföra en börsnotering på ”lämplig handelsplats i maj 2020”.

LÄS ÄVEN: Trots växande skulder – Realtid tror på vändning 2020 

Som Dagens Media tidigare har berättat har Realtid dock i flera år tyngts av röda siffror. Så sent som i september förra året bad grundaren och vd:n Jonas Wiwen-Nilsson bolagets 20 aktieägare om ekonomisk hjälp, vilket Dagens Opinion rapporterade om.

LÄS ÄVEN: Realtids vd vädjar om pengar i mejl 

Nyligen hoppade Realtids chefredaktör Johan Såthe av, för att istället gå till SVT. Där tillträder han efter sommaren en tjänst som ekonomiredaktör.

2018 gjorde Realtid Media en rörelseförlust på 6,9 miljoner kronor. Förra året ökade förlusten till 8,9 miljoner kronor, medan omsättningen låg på 3,1 miljoner kronor. 

Under januari och februari i år har bolaget, enligt prospektet, gjort en rörelseförlust på 1,8 miljoner kronor och hade en omsättning på 0,4 miljoner kronor.

Från och med fjärde kvartalet 2020 räknar man med att vara lönsamma, och 2021 ska Realtid Media gå med vinst. 

I prospektet skriver man att det är Realtids ”avsikt att utnyttja sin tydliga marknadsposition för att från och med fjärde kvartalet 2020 bedriva en fortlöpande, lönsam verksamhet och därefter fokusera på Bolagets expansionsstrategi. Målsättningen för 2021 är att Bolaget ska omsätta 40 MSEK med en EBIT-marginal om 15 procent, inklusive förvärv.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev