Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Realtid.se och PWC förlikas

Publicerad: 9 Juni 2011, 13:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Öhrlings Pricewaterhouse Coopers, PWC, drog Realtids ägare Alternativ Media Stockholm till domstol för en obetald faktura. Nu har parterna förlikats.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtidRealtid.se

PWC skötte under en period mellan 2008 och 2009 Alternativ Media Stockholms löpande bokföring. Alternativ Media Stockholm var dock inte nöjda med det utförda arbetet och vägrade betala fakturan på 150 000 kronor.

Det slutade med att PWC tog ärendet till domstol och nu har parterna nått en förlikning som innebär att Alternativ Media Stockholm ska betala 157 450 kronor plus ränta till PWC.

– Vi valde att förlikas eftersom det blir billigare i kronor och ören än att processa med advokater. Eftersom vi befinner oss i en företagsrekonstruktion blir det en del av ackordet. Hamnar till exempel ackordet på 50 procent betalar vi halva skulden, säger Jonas Wiwen-Nilsson, vd på Alternativ Media Stockholm.

Ett annat ärende som ligger hos tingsrätten gäller en säljare som sades upp på grund av arbetsbrist och som på grund av Alternativ Media Stockholms rekonstruktion inte fick ut sitt avgångsvederlag på en månadslön. Hans krav riktas dock inte mot Alternativ Media Stockholm, då han vill ha ut sina pengar via den statliga lönegarantin.

Henrik Widell


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev