söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Readlys vd lämnar

Publicerad: 18 januari 2022, 06:48

Efter tre år på sin post lämnar nu Readlys vd Maria Hedengren.

Maria Hedengren, vd för den digitala magasinstjänsten Readly, lämnar den 31 januari. Beslutet har fattats i samråd med styrelsen.

Ämnen i artikeln:

Readly

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Våren 2019 tillträdde Maria Hedengren som vd för Readly. Under sina närmare tre år på bolaget har Readly bland annat expanderat till flera länder samt börsnoterats på Nasdaq Stockholm. Men nu har hon och styrelsen enats om att hon ska lämna den sista januari.

– Tack vare Maria och hennes team, har företaget nu en ledande position i Europa och vi kan inleda sökprocessen efter ett nytt ledarskap i nästa fas av Readlys tillväxtresa fokuserad på produktutveckling och organisk tillväxt, säger Patrick Svensk, styrelseordförande i Readly, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Readlys vd Maria Hedengren om uppväxten, karriären och vd-rollen: ”Stallet lärde mig ansvar och ledarskap”

In som tillförordnad vd kliver Mats Brandt, med en bakgrund från Euroflorist, Hemnet och Live Nation Entertainment. Maria Hedengren stannar dock kvar under sin uppsägningstid om tolv månader och kommer då att stå till styrelsens förfogande.

- Jag är väldigt stolt över vad Readly-teamet har åstadkommit under mina tre år på Readly. Det har varit en ära att få förtroendet att leda detta team och nu när det är dags för mig att lämna över facklan har jag stor tilltro för dem då de fortsätter att ta sig an en mycket intressant framtid med många möjligheter, säger Maria Hedengren i en kommentar.

Innan Maria Hedengren kom till Readly arbetade hon som finanschef på Izettle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev