Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Readly tar in mångmiljonkapital

Publicerad: 19 juni 2019, 06:51

Maria Hedengren, vd Readly.

Foto: Magnus Glans, Readly

Readly tar in nytt kapital. Pengarna ska användas till en fortsatt expansion i Europa.


Ämnen i artikeln:

Readly

Readly tar in inte mindre än 157 miljoner kronor i nytt kapital från tredje AP-fonden, AP3.

Enligt ett pressmeddelande ska pengarna användas till ytterligare expansion i Europa. Idag kommer två tredjedelar av Readlys intäkter från länder utanför Sverige, däribland USA. Nyligen gick bolagen in på den italienska marknaden.

– Magasinbranschens förflyttning från offline till online har precis börjat, och vi förväntar oss att se samma paradigmskifte för digitala magasin som andra mediebranscher, såsom musik och film. Readly kommer att fortsätta att leda den digitala magasintransformationen i Europa och resten av världen. Vi är väldigt glada att kunna välkomna en så pass erfaren investerare som AP3 och att vi har fortsatt förtroende från våra befintliga investerare när vi nu står inför nästa tillväxtfas. Det är ett bevis för att vi har lyckats skapa förtroende för vår affärsmodell, team och marknaden, säger Maria Hedengren, vd på Readly, i pressmeddelandet.

Som Dagens Media tidigare har berättat har Readly haft en snabb tillväxt. I mars 2019 rankades företaget av Financial Times som det näst snabbast växande företaget i Sverige. I fjol växte Readlys intäkter med över 55 procent och expanderade sin verksamhet till Schweiz och Nederländerna. 

Maria Hedengren sade nyligen till Dagens Media att den största utmaningen för bolaget är att kunna hålla i den höga tillväxttakten:

– Den största utmaningen för oss just nu är nog vi själva, att vi mäktar med att ta vara på den marknadspotential som finns. Att vi fortsätter vara skalbara så att vi kan fortsätta knyta relationer med fler förlag, ta in mer innehåll och fortsätta lansera fler nyheter i form av bättre features och kringtjänster i den takt som vi ska göra.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News