Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Readly siktar på börsen

Publicerad: 1 september 2020, 05:54

Readly planerar att noteras på Nasdaq Stockholm i slutet av september.

Foto: Readly

Magasinsappen Readly siktar på en börsnotering på Nasdaq Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Readly

Enligt ett pressmeddelande kommer noteringen att främja Readlys fortsatta tillväxt. ”Readly bedömer också att noteringen på Nasdaq Stockholm kommer att öka kännedomen om Readly hos prenumeranter, förlag och allmänheten”, skriver man i pressmeddelandet.

Målet är att noteringen ska ske i slutet av september. Den förväntas inbringa 450 miljoner kronor.

– Readly har varit ett privat bolag sedan starten 2012, och nu anser huvudägarna och styrelsen att det är rätt tidpunkt för Readly att noteras. Readlys mål att vara nummer ett inom digitala magasin möjliggörs av vår tydliga och skalbara affärsmodell, och vi kommer att vara fortsatt fokuserade på att växa på våra 11 aktiva marknader såsom Tyskland, Storbritannien och Sverige, samt att fortsätta expandera till nya marknader. Jag är övertygad att Readly som noterat bolag är perfekt positionerat för att fortsätta transformera magasinmarknaden som är värd över 73 miljarder dollar, säger Readlys styrelseordförande Patrick Svensk i pressmeddelandet.

Under årets första sex månader steg Readlys intäkter med 31,7 procent till 160,6 miljoner kronor.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News