Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Readly ökar intäkterna och antalet prenumeranter

Publicerad: 11 november 2021, 10:05

Readly fortsätter att visa en stabil tillväxt av nya användare.

Foto: Readly

Readlys fullt betalade prenumeranter uppgår efter årets tredje kvartal till 435 372, vilket är en 30-procentig ökning.


Ämnen i artikeln:

Readly

Antalet fullt betalande prenumeranter på den digitala prenumerationstjänsten Readly uppgår efter årets tredje kvartal till 435 372. Att jämföra med 339 557 samma period i fjol, vilket innebär en ökning på 28,2 procent. Det visar den delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen.

Readlys intäkter fortsätter också att växa och ökningen under perioden ligger på 7,3 procent, vilket motsvarar 118,9 (93,4) miljoner svenska kronor. Bruttoresultatet landade på 39,8 (31,3) miljoner kronor vilket är en ökning med 27,2 procent. Det trots att förra årets resultat fick skjuts av momssänkningar och pandemirestriktioner som ökade användandet.

LÄS OCKSÅ: Readly minskar churn med riktade rekommendationer

Rörelseresultatet under juli till september uppgick till -48,0 (-51,2) miljoner kronor, vilket gör att rörelsemarginalen landar på -40,4 (-54,8) procent.

Readlys kassaflöde är också fortsatt negativt, vilket i rapporten beskrivs vara i linje med bolagets strategi där den främsta prioriteringen såväl historiskt som framåt är omsättningstillväxt.

Under årets tredjekvartal slutfördes också Readlys köp av Toutabo SA, som är en stor prenumerationstjänst i Frankrike och ägare av den digitala prenumerationstjänsten Epresse.

LÄS OCKSÅ: Readlys ”onboardingprogram” ska göra att användarna stannar

Hos Readly samlas i dag 5 000 nationella och internationella magasin. Prenumerationsstocken utgörs av personer i ett femtiotal länder och Readly samarbetar i dag med 900 förlag världen över.

Sedan september 2020 är Readly noterad på Nasdaq Stockholm Midca.

LÄS OCKSÅ: Jakten på kapital får mediebolagen att välja börsen – men kurserna viker

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev