Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Raseri mot Eniros reklambox

Publicerad: 11 November 2010, 13:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Trafikkontoret hotar med polisanmälan mot Eniros reklambox, efter att det dykt upp rasistiska påhopp och könsord. "Mycket olyckligt", säger marknadschefen Jonas Dahlquist.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmMECJonas DahlquistEniro

Eniro ställde tidigare i dag ut en stor box på Sergels Torg i Stockholm. Samtidigt uppmanade man allmänheten att på en kampanjsajt gissa vad som fanns inuti lådan. Gissningarna syntes sedan på själva boxen.

– Kampanjen är en pedagogisk lek för att lära användarna att ändra sitt sökbeteende på Eniro, sa marknadschefen Jonas Dahlquist till dagensmedia.se tidigare i dag.

Men Trafikkontoret rasar nu mot kampanjen, skriver Resume.se. Detta efter att könsord och rasistiska uttryck dykt upp i söktfältet.

– De har vilselett oss i sin ansökan. Jag ska med en gång ta kontakt med personen som har gjort den här ansökan och kolla vad den har att säga. Sen ska jag kanske kontakta polisen om det här, säger Leif Holm, markupplåtare på Trafikkontoret, till sajten.

Jonas Dahlquist, marknadschef på Eniro, beklagar händelsen.

– Vi har naturligtvis haft en spärrlista som är väldigt lång. Men uppenbarligen har folk varit än mer kreativa än vi trott. Vi har utökat den drastiskt, säger han till dagensmedia.se.

Kunde man inte ha räknat med detta?

– Absolut, men det finns så otroligt många ord. Listan var lång från början, men nu är den mycket längre.

Boxen står kvar?

– Ja, det gör den.

Bakom kampanjen ligger DDB Stockholm och MEC.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.