Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Rapport: Facebook är ett medel för hat

Publicerad: 6 november 2018, 10:33
Uppdaterad: 6 november 2018, 10:33

Foto: Janne Næss

Facebook erkänner att de inte gjort tillräckligt för att stoppa onlinehat i Myanmar.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook har misslyckats med att stoppa människor från att använda plattformen för att sprida hat kopplat till våldet i Myanmar. Det enligt en oberoende rapport framtagen av Business for Social Responsibility, på beställning av Facebook. 

"Facebook har blivit ett medel för dem som försöker sprida hat och orsaka skada, och inlägg har kopplats till offlinevåld", slår rapporten fast.  

I ett blogginlägg konstaterar Facebook att de kan och borde ha gjort mer för att stoppa spridningen av hat på plattformen kopplat till Myanmar. 

En stor del av hatet via Facebook har riktats mot den muslimska minoriteten Rohingya, skriver The Guardian.

Rapporten beställdes av Facebook efter att FN riktat stark kritik mot plattformen som man menade var både långsam och ineffektiv i sitt svar på hur hat sprids online, rapporterar BBC.

Under 2017 inledde militären i Myanmar en våldsam attack i staten Rakhine efter att Rohingya-militärer attackerat polisstationer. Tusentals människor dog och 700 000 Rohingyer flydde till grannlandet Bangladesh. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News