Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

RAM ska mäta spelannonser

Publicerad: 22 April 2013, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

För första gången ska analysföretaget RAM mäta effekten av spelannonser.


Ämnen i artikeln:

RAM

Kunskapsspelet Quizkampen blir först ut när analysföretaget RAM inleder ett samarbete med Adquota för att mäta effekten av spelannonser i mobilen.

– Annonsörernas mognad och krav på mobilkampanjer har snabbt ökat. Därför är det viktigt att kunna besvara kundernas frågor om reklameffekt utöver klickfrekvens, säger Thomas Asserholt, försäljningschef på mobila annonsnätverket Adquota Sweden som hanterar premiumförsäljningen av Quizkampens annonser i ett pressmeddelande.

I gratisversionen av kunskapsspelet Quizkampen visas annonserna i fullskärm mellan spelomgångarna, vilket enligt Thomas Asserholt gör dem mycket effektiva. Och nu ska effekten av spelet som reklamyta bevisas svart på vitt.

Att man valt RAM som samarbetspartner beror, enligt Thomas Asserholt, på att de har en väl etablerad mätmetod som gör att effekten på kampanjerna går att jämföra med andra medier.

Fredrik Åberg, kundansvarig, RAM ser fram emot samarbetet med Adquota:

– Vi ser en ökad efterfrågan att mäta mobil annonseffekt på jämförbart sätt som övriga kanaler, säger han i pressmeddelandet.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

RAM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.