Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Radio1 sänder digitalt från Almedalen

Publicerad: 14 Juni 2011, 09:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:07

MTG Radio ska med Radio1, på plats i Almedalen, visa att de kan driva den kommersiella radion i Sverige. Programledarna blir Lars Adaktusson, Therese Larsson och Cissi Wallin.


Ämnen i artikeln:

MTG RadioRadio1

Idag finns inga utsändningar för digitalradio på Gotland men genom ett samarbete med Teracom kommer Radio1 kunna sända i DAB+ under Almedalsveckan. Problemet är, vem ska kunna lyssna till sändningarna.

– Man måste ha en speciell mottagare för att kunna lyssna på sändningarna och vi kommer att dela ut sådana så att folk kan gå omkring och lyssna, säger Per Lorentz, informationschef för MTG Sverige.

Radio1 kommer också att sända på det vanliga FM-bandet, på frekvensen 91,2.

Även om ambitionen är att åka ner och göra bra radio så är det också ett statement från MTG Radio att finnas på plats under den vecka då näringslivet och politiken koncentreras på ett och samma ställe.

– Man har väntat på att den kommersiella radion i Sverige ska a nästa steg och det har vi tagit när vi lanserade Radio1. Vi vill visa att vi kan driva den kommersiella radion i Sverige vidare.

Rent innehållsmässigt är Almedalen perfekt för Radio1, säger Per Lorentz.

– Men vi åker inte ner för att plagiera den rapportering som redan finns utan göra det på Radio1:s vis, genom att ta upp både högt som lågt. När vi sedan haft turen att attrahera tre riktigt begåvade programledare så kommer det bli utomordentligt bra.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

MTG RadioRadio1

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev