Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Quibi kan vara nedläggningshotad

Publicerad: 21 oktober 2020, 06:16

Till skillnad mot vad flera bedömare trodde har streamingtjänsten Quibi haft svårt att locka till sig och behålla sina abonnenter.

Foto: Quibi

Streamingtjänsten Quibi har bara funnits på den amerikanska marknaden sedan i våras, men nu kan den komma att läggas ned. Det rapporterar The Information.


Ämnen i artikeln:

Streaming

Dagens Media har återkommande rapporterat om hur användarintresset har varit svalt för den den hajpade, amerikanska streamingtjänsten Quibi som lanserades mitt under coronautbrottet i april i år.

I början av hösten spreds uppgifter om att tjänsten skulle vara till salu. Men nu skriver The Information, som hänvisar till källor, att tjänsten kan komma att läggas ned.

Enligt tidningen ska medgrundaren Jeffrey Katzenberg börjat diskutera en nedläggning efter att stora bolag som NBCUniversal och Facebook tackat nej till att köpa Quibis innehållskatalog. Enligt The Informations källor ska också ett antal viktiga interna strategimöten ha uteblivit.

Quibis grej är så kallade ”quick bites”, vilket är korta korta tv-serie- och filmklipp på max tio minuter. Tjänsten backas av en mängd stora bolag och filmstudior samt flera Hollywood-profiler, däribland Steven Spielberg, Kiefer Sutherland och Guillermo del Toro.

LÄS OCKSÅ: Quibi ska ta Hollywood till mobilen

Ämnen i artikeln:

Streaming

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev