Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

PWC Sverige först ut i Europa med Linkedin live

Publicerad: 4 juni 2019, 11:07

PWC Sverige provade att sända live i måndags förmiddag.

Linkedin live har nått Europa. I måndags testade PWC Sverige, som första aktör på kontinenten, att livestreama via plattformen.


Ämnen i artikeln:

Linkedin

Facebook och Instagram har under längre tid erbjudit livesändningar via sina plattformar. Efterågan på en motsvarande livestreamingfunktion i Linkedin har varit stor. 

I februari fick vissa utvalda företag i USA, bland annat Group M, möjlighet att prova  livefunktionen. Och engagemanget har varit stort. 

Nu får europeiska företag chansen att prova betaversionen – via en ansökan på Linkedins webbsida. PWC Sverige ansökte tidigt, men då direkt via egna kontakter på bolaget, och fick nyligen klartecken från USA. 

Första livesändningen gjorde företaget i måndags förmiddag, helt oannonserat –sändningen blev på sätt och vis historisk. 

– Vad vi har förstått så är vi först i Norden, ja hela Europa, att sända live på Linkedin. Eftersom PWC vill vara i digital framkant har vi gjort allt vad vi kunnat för att få vara först ut och testa vad det ger för effekt här i Sverige, säger Johnny Axelsson, Social Media Manager på PWC, till Dagens Media. 

Mellan 50 och 80 personer tittade på sändningen. Sedan dess har klippet haft över 8 000 videovisningar. 

– Det visar att Linkedins algoritmer pushar för det här innehållet lite extra mot nätverket. Det fungerade över förväntan, kvaliteten på ljud och bild var bra och det var enekelt att sända, säger Johnny Axelsson. 

Han tror att live i det här formatet kommer att stärka nätverket och lämpa sig väl för event, diskussioner, frågestunder med mera. 

– För oss kommer det här att bli ett viktigt och smidigt komplement i dialogen med våra följare. Det gör det enkelt för oss att livesända alltifrån mindre frågestunder med våra experter till stora seminarier som exempelvis från Almedalen.

Linkedin har just nu en request på sin webbsida för att prova betaversionen av Linkedin live.

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Linkedin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.