Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Prislappen för Jack Dorseys tweet: 2,9 miljoner dollar

Publicerad: 23 mars 2021, 07:27

2,9 miljoner dollar. Så mycket är Jack Dorseys första tweet värd.

Foto: Pixabay + Twitter

Nu är auktionen om Twitter-vd:n Jack Dorseys första tweet avslutad. Det vinnande budet lade företaget Bridge Oracles vd Sina Estavi. Prislappen? 2,9 miljoner dollar.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Bridge Oracles vd Sina Estavi lade det högsta budet i den NFT-auktion (non-fungible tokens som lagras i blockkedjor, reds. anm.) som Twitters vd Jack Dorsey själv startat på auktionsplattformen Valuables. 

2,9 miljoner dollar, motsvarande runt 25 miljoner kronor, fick hon betala för det unika, digitala föremålet – en tweet som publicerades den 21 mars 2006 och löd: ”just setting up my twttr”. Det rapporterar flera amerikanska medier.

I en nyligen publicerad analys av digitalexperten Ola Andersson på Dagens Media förklarar han om hur en tweet kan vara värd miljontals dollar:

”NFT:er har kritiserats för att vara luftslott utan något egentligt värde och har lyfts fram som ännu ett helt nytt fenomen i och med sitt unika ägande av digitala och därmed virtuella objekt. Men båda de här sakerna är i grund och botten fel. NFT:er är snarast nästa, självklara steg i den digitala utvecklingen och skiljer sig samtidigt egentligen väldigt lite från hur vi alltid har sett på fysiska föremål.”

LÄS OCKSÅ: Ola Andersson: Därför kan en tweet vara värd miljontals dollar

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev