Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Primetime får nya ägare

Publicerad: 28 augusti 2020, 09:42

100 miljoner kronor. Så mycket kan prislappen för Primetime landa på för Mag Interactive.

UPPDATERAD. Svenska Sventertainment, som står bakom frågesportsappen Primetime, får nya ägare i det börsnoterade spelbolaget Mag Interactive.

Ämnen i artikeln:

PrimetimeDaniel Weilar

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mag Interactive köper alla aktier i mediebolaget Sventertainment AB, där bland annat Primetime ingår. Primetime är en app som dagligen gör liveströmmad frågesport och vars intäkter kommer från sponsorer.

Det som gjort att Mag Interactive fått upp ögonen för Primetime är liveformatet, berättar Daniel Hasselberg, vd på Mag Interactive, för Dagens Media.

– Primetime gör något unikt och jätteroligt som känns helt rätt i dag. Att ha riktiga människor, live, är ju en riktig megatrend. Det är bara att titta på Tiktok, säger han och fortsätter:

– Sedan är passningen mellan Mag Interactives Quizkampen och Primetime rätt uppenbar. Våra spelare älskar ju frågesport, så vi hoppas och tror att de ska tycka att det här gör deras favoritspel ännu bättre.

LÄS OCKSÅ: Annonsörerna som hittat till Primetime

Syftet med affären är att skapa synergier.

– Primetime når ungefär 100 000 dagliga spelare och Quizkampen når över 1 mijon. Stoppar vi in Quizkampens spelare i Primetime får de en superplattform att arbeta från. En annan synergi, som kan bli aktuell längre fram, är att man inför livesändningar även i andra spel.

För affären ska börsnoterade Mag Interactive betala 20 miljoner kronor. Utöver det tillkommer en tilläggsköpeskilling, som baseras på vinstmål de kommande tre åren –vilken kan uppgå till som mest 80 miljoner kronor.

– Vi har landat i ett avtal där köpare och säljare har samma incitament att växa eftersom hela tillväxtköpeskillingen är baserad på vinster. Så slutar det med en hög prislapp har vi också genererat otroligt stora vinster tillsammans – och i så fall tror jag att alla är glada.

Bakom Primetime står grundarna Daniel Weilar, Martin Palm, Petter Lindqvist, Tomas Jämtbäck, Johan Ribb och Fredrik Kilian. Sedan lanseringen 2018 har Primetime expanderat till Norge, Danmark och Finland. Under 2020 års första sex månader har Sventertainment, enligt egna uppgifter, haft en omsättning på 9 miljoner svenska kronor och resultatet före skatt ska ha landat på 1,3 miljoner.

– Det ska bli jättekul att jobba med Daniel och Martin. De är riktigt duktiga entrerprenörer som vi är övertygade om kommer att tillföra oss mycket bra generellt.

Sventertainment kommer även fortsättningsvis att vara ett eget bolag och den nuvarande ledningen sitter kvar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev