Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Prime startar sajt om "Primegate"

Publicerad: 27 December 2010, 07:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Pr-byrån Prime krishanterar med egen sajt.


Ämnen i artikeln:

United mindsNiklas NordströmSvenskt NäringslivPrimePrime PRSocialdemokraterna

Det var i förra veckan som Aftonbladet avslöjade att Svenskt Näringsliv anlitat Prime för ett projekt kallat ”Den naturliga tillväxten”, med syfte att styra Socialdemokraternas politik åt höger.

Prime har reagerat starkt på att deras avtal läckt ut i pressen och har startat en intern utredning för att ta reda på vad som hänt.

– Vi ser mycket, mycket allvarligt på det inträffade. Det här är att likna vid industrispionage då det uppenbarligen funnits ett strategiskt syfte att skada vår verksamhet för att gynna ett annat intresse, sa Hampus Knutsson, pressansvarig på byrån, till dagensmedia.se förra veckan.

Samtidigt har byrån nu startat en tillfällig sajt, på http://www.primegate.se, där man samlar pressklipp om händelserna samt lagt upp en artikel av Niklas Nordström, en av dem som jobbat med projektet.

Hampus Knutsson förklarar varför:

"Frågan har fått stor uppmärksamhet, men i ganska smala kretsar. Vi har märkt att i spåren av diskussionen som tidvis har relativt högt tonläge så uppstår en det en del missförstånd. Därför har vi gjort ett försök att samla allt på en sajt med merparten av rapporteringen av primegate. På så sätt hoppas vi helt enkelt att räta ut en del frågetecken, bland annat uppgiften om att Niklas Nordström sålt sina åsikter eller att någon ens velat köpa dem”, skriver han i ett mejl till dagensopinion.se.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.