Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Premiär för Sköna Hem i Ipad

Publicerad: 25 November 2010, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Medan andra förlag avvaktar fortsätter Bonnier att släppa sina titlar i Ipad.


Ämnen i artikeln:

BonniermamaBonnier TidskrifterSköna HemIpad

Som dagensmedia.se tidigare berättat är Sköna Hem nästa Bonnier Tidskrifter-titel att lanseras i Ipad. Först ut på plattformen Mag Plus var Mama, som godkändes av Apple tidigare denna månad.

Nu är det alltså Sköna Hems tur. I dag släpps appen.

– Det nya formatet kommer inte att ersätta varken papperstidningen eller webben utan bara utgöra en ny och lättillgänglig kanal som vi hoppas ska tillgodose våra läsares behov, säger chefredaktören Claes Blom i ett pressmeddelande.

Ipad har ännu inte lanserats i Sverige och ingen vet hur många läsplattor som kommer att säljas. Det finns inga mätstandarder för annonsörerna och räckvidden är mycket låg. Trots det är intresset stort bland annonsörerna, enligt Louise Fallenius, chef för Bonnier Creative.

- Annonsörerna är mycket intresserade av att få annonsera i Sköna hem+ då den nya digitala läsplattan innebär många nya möjligheter. Det blir till exempel möjligt för konsumenten att klicka vidare på annonserna för att köpa produkterna. Annonsörerna kan använda sig av både ljud och rörlig bild samt att de klickbara sidorna lämpar sig väldigt väl för före- och efterbilder, säger hon.

Medan andra förlag, som Egmont och Aller, avvaktar med Ipad-lanseringar har Bonnier Tidskrifter jobbat för att ha ett försprång när läsplattan släpps i Sverige.

– Det här en medieform som vi verkligen tror på och där vi känner att vårt medieinnehåll passar bra, sa Peder Bonnier nyligen till Dagens Media.

Under nästa år kommer åtminstone sex Bonnier-titlar att ta steget ut i Ipad, uppger förlaget.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.