Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Politism.se lanseras – utan läsarmedverkan

Publicerad: 27 Augusti 2013, 11:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:05

Aftonbladtes nya vänstersajt Politism.se lanseras nu i betaversion. Både kommentarsfält och läsarmedverkan lyser med sin frånvaro.


Ämnen i artikeln:

PolitismAftonbladet

Under Almedalsveckan i början av sommaren avslöjade Aftonbladet sina planer för opinionssajten politism.se. Den har beskrivits som en opinionsbildande sajt för unga människor med vänstersympatier.

Vid lunchtid på tisdagen gick sajten live.

– Äntligen, säger chefredaktören Eric Rosén.

Från start innehåller sajten debattinlägg om bland annat 5:2-dieten som kallas ”självsvält på bästa sändningstid”, Sverigedemokraternas medvind i opinionen och en hel del mediekritik. Förutom Eric Rosén och Margret Atladottir finns även bloggarna från Genusfolket med från start.

Som stående inslag finns även en lista producerad av Aftonbladets ledarredaktion. Den första listan driver tesen att Fredrik Reinfeldts femte jobbskatteavdrag har få fans vid sidan av Sverigedemokraterna.

Olikt de flesta andra sajter i Sverige går det inte att kommentera innehållet på politism.se.

”Vi håller i detta nu på att bygga det användarsystem som möjliggör artikelkommentarer. Fram till dess väljer vi att avvakta med möjligheten att kommentera”, står det på sajten.

Även funktionen ”användarkarriär” saknas i betaversionen. Den ska ge läsarna möjlighet att vara med och bidra med innehåll.

Eric Rosén lovar dock att funktionerna för läsarmedverkan ska komma igång relativt snart.

– Vi går live nu med en beta. Den funktionen ska komma på plats under hösten. Det handlar om att ge en massa begåvade vänsterröster ett större genomslag, säger Eric Rosén och fortsätter:

– Just nu handlar det om att komma upp på banan, lära av läsarna, och producera ett bra innehåll.

Vilken roll tror du att politism.se kan spela i den kommande valrörelsen?

– Vi vill vara mer än bara partipolitiska. Tanken är inte att vi ska spela en roll som valrörelsebevakare utan driva våra egna frågor.

Politism.se är ett initiativ från Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson och är startat av Aftonbladet med den fackliga organisationen LO som medfinansiär.

LÄS ÄVEN:

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PolitismAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.