torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Politism blev veckans raket

Publicerad: 19 januari 2017, 07:51
Uppdaterad: 19 januari 2017, 08:01

Vänstersajten Politism rusade med 1500 procent i Kia-index under vecka 2.

Ämnen i artikeln:

PolitismSchibstedAftonbladetKia-index

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Färska siffror från Kia-index över de mest besöka sajterna visar att Aftonbladets vänstersajt Politism rusade vecka 2 med 1500 procent – från 10 642 unika webbläsare veckan innan, till 174 282.

De hade sitt rekord vecka 50 2016 då de hade 196 545 unika webbläsare på sajten.

– Ökningen har två förklaringar. Den ena är att sajten var stängd under två veckor kring jul och nyår, så det låga 10 642 är alltså en mätning under en period då vi inte gjort någon publicering på nästan två veckor. Den andra delen – varför vi ligger betydligt högre nu än tidigare är en konsekvens både av att vi är tillbaka i flödet och av vårt trafiksamarbete med Aftonbladet.se, där vi planenligt ser ett tillskott och en hel del nya läsare, säger Eric Rosén, chefredaktör och ansvarig utgivare på Politism, till Dagens Media.

Politism ägs till 51 procent av LO och Kommunal, medan resterande del ägs av Schibsted.

Som känt har Schibsted valt att kliva ur Kia-index mätningar – Politism kommer däremot fortsätta redovisas.

– Orsaken till varför vi valde att stanna kvar på Kia-index är att det fortfarande är ett viktigt jämförelsetal för oss, som tydliggör att vi hör till de allra största sajterna i vår målgrupp. Vi etablerar oss nu stabilt som en av de största – eller kanske den största – vänstertidningarna online i landet, fortsätter Eric Rosén.

Han påminner även om att trafiken vecka 50 inte var rekord för Politism, och hänvisar till 2013 då sajten enligt egna siffror nådde hela en halv miljon unika besökare, mycket tack vare journalisten My Vingrens öppna brev till Marcus Birro.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev