Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Pokémon Go kraschar

Publicerad: 18 juli 2016, 07:01
Uppdaterad: 18 juli 2016, 07:04

Den populära spelappen kraschar på grund av hackers eller för stor belastning.


I förra veckan lanserades mobilspelet Pokemon Go som går ut på att fånga så många små "Pokémonmonster" som möjligt genom att leta efter de i den riktiga världen genom sin mobil.

Sedan dess har medier och sociala medier svämmat över av bilder och artiklar om den nya appen som laddats ned över 10 miljoner gånger, enligt CNN.

Dagens Media har tidigare rapporterat om hur svensk polis tidigt gått ut med en varning efter lanseringen av appen i Sverige. I varningen beskriver polisen bland annat spelares beteende som "zombie-liknande".

Under söndagen lanserades appen i 26 nya länder och Pokémon Go kan nu spelas i 34 länder. Det har gjort att appen helt enkelt kraschat av för stor belastning, enligt CNN.

På den svenska facebooksidan "Pokémon Go Sweden" var det många upprörda användare som skrev ut sin frustration över att de inte lyckas logga in och fånga fler Pokémons under söndagen.

En hackergrupp som kallar sig "PoddleCorp" menar att det är de som har hackat appen men än så länge är det dock oklart vad som står bakom kraschen. Företaget Niantic och Nintendo har inte velat kommentera händelsen mer än att det på Ninatics hemsida stod att man "för nuvarande upplever problem med servern".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev