Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Plumpt och obehagligt"

Publicerad: 2 April 2013, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

På Västerbottens-Kurirens webb hamnade annonsen för bröstförstoring i anslutning till en nyhet om en "fulgubbe på campus". Plumpt och obehagligt, tycker några av VK:s läsare.


Enligt den nyhetstext som publicerades på VK:s webb under Skärtorsdagen ska en 49-årig man ha tafsat på två tonårsflickar.

I ansluting till artkeln låg en annons för bröstförstoring hos en plastikkirurg. Annonsen illustrerades med en ung kvinna som täckte sina bara bröst med båda händerna.

– Jag förstår att man kan tolka den som olycklig, säger nyhetschefen Stefan Åberg till dagensmedia.se och fortsätter:

– Det är svårt att jobba preventivt för att undvika annonskrockar. Om det dyker upp olyckliga krockar försöker vi rätta till det, säger han.

I förra veckan uppmärksammade Dagens media en annan annonskrock som skett på Dala-Demokratens webb. Då hamnade Daltrafiks annons med en jublande man i anslutning till en tragisk nyhet.

Artikeln fick läsare att tycka till. Vissa av dem ansåg att annonsörerna borde ta större ansvar för att förebygga olämpliga eller stötande annonskrockar.

Det tycker dock inte Stefan Åberg:

– Det är vårt ansvar eftersom vi tar in annonserna.

Samtidigt påpekar han att annonskrockar inte är något jätteproblem för tidningen, men att den som upptäcker att en annons ligger på ett olämpligt ställe gärna får höra av sig till tidningen.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.