Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Playboy lämnar Facebook

Publicerad: 28 Mars 2018, 07:34
Uppdaterad: 28 Mars 2018, 11:52

I efterspelet av dataskandalen kring Facebook meddelar nu Playboy att de överger plattformen. Orsakerna är Facebooks datahantering, skriver CNN.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Det var i går kväll som Playboys Cooper Hefner, kreativ chef och son till grundaren Hugh Hefner, meddelade att magasinet stänger ner sin aktivitet på Facebook. Samtidigt klagade han över Facebooks riktlinjer för innehåll och och att plattformens värderingar inte stämmer överens med Playboy's.

Direkt efter uttalandet var Playboys facebooksida otillgänglig, men andra officiella sidor för varumärket var fortfarande aktiva, exempelvis Playboy Nederländerna. Det är oklart om Playboy styr över de sidorna, skriver CNN.

Facebook har inte kommenterat agerandet.

I kölvattnet av dataskandalen kring Facebook och Cambridge Analytica har massiv kritik riktats mot bland annat Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hashtaggen #deletefacebook har fått stort spelrum. Förra veckan raderade Tesla-grundaren Elon Musk Facebooksidorna för både Tesla och SpaceX.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.