Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Playad startar webb-tv-redaktion

Publicerad: 17 april 2015, 08:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

Getty Images, AFP och Paris Mode är några av Playads nya innehållspartners. Samtidigt rekryteras en ny contentchef.


Ämnen i artikeln:

Playad

Playads webb-tv-tjänst Youplay startar en egen webb-tv-redaktion. I samband med det rekryteras också Sabinije von Gaffke som contentchef. Hon ska bland annat paketera webb-tv-innehållet och hjälpa Youplays publicister med innehåll.

– Tiden har blivit mogen att etablera en egen redaktion och arbeta mer aktivt med det redaktionella webb-tv-innehållet då vi har tecknat kontrakt med flera innehållspartners. Det känns otroligt roligt att i det arbetet få in Sabinije med sin långa erfarenhet, säger Jonna Strandberg, nordenchef för Youplay, i ett pressmeddelande.

Några av de nya partners som Playad har knutit till sig är Getty Images, AFP och Paris Mode.

Tidigare har Sabinije von Gaffke varit nyhetsproducent och internationell redaktör för UTD Content marknadschef på filmstreamingtjänsten Headweb.

– Jag ser fram emot möjligheten att bygga ut och vidareutveckla en redaktionell hub för Youplays publicister och innehållspartners. Med allt fler digitala kanaler på marknaden så ökar vikten av att arbeta strategiskt med sitt innehåll, säger Sabinije von Gaffke i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Playad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.