Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Playad går in i videoallians – bildar Union

Publicerad: 7 april 2020, 12:39

Mats Ståhl är vd på Playad, som går in i nätverket Union.

Playad går in i nybildade videoalliansen Union, tillsammans med Project Agora, Showheroes, Video Intelligence och Viralize.


Ämnen i artikeln:

Playad

De fem aktörerna täcker tillsammans EMEA-området. Tillsammans når man närmare 300 miljoner användare. Nätverket har avtal med globala publicister som Marie Claire, Elle, Vanity Fair och CNN, liksom lokala mediehus som Aller Media, Axel Springer, Stryia, Libero och Funke Media Group. 

Vd för Union blir Steven Filler, som tidigare jobbat på bland annat The Guardian och AOL. Han kommer att leda nätverket från huvudkontoret i London.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få lansera Union Media och att få slå ihop styrkan från de här fem bolagen, med över 300 medarbetare i 34 länder. Annonsörer har efterfrågat ett mer kvalitativt och varumärkessäkert videoinventory och Union möjliggör det via en enda kontakt, samtidigt som vi ger varumärken en chans att stötta publicister som är viktiga för den lokala målgruppen, säger Steven Filler i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Den pågående globala coronakrisen har tydliggjort vikten av lokala, kvalitativa medier som rapporterar fakta och hjälper människor att förstå vad som pågår i sina egna länder.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Playad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev