Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Plattformar vidtar åtgärder för att minska corona-desinformation

Publicerad: 2 mars 2020, 07:12

Facebooks tredjepartskontrollanter har just nu extra mycket att göra med anledning av den felaktiga information som sprids om coronaviruset.

I spåren av coronaviruset sprids desinformation, falska nyheter och konspirationsteorier. Det här har fått flera sociala medier-plattformar att vidta åtgärder.

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleYoutube

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Just nu sprids desinformation, falska nyheter och konspirationsteorier om coronavirusets bakgrund och utbredning. Hos sociala medier-plattformar som Google och Facebook har man tvingats vidta extra åtgärder för att stoppa spridningen, minska synligheten eller helt ta bort innehåll som innehåller felaktig information. Det rapporterar BBC.

En konspirationsteori som sprids på Facebook och Youtube handlar om att det skulle finnas kopplingar mellan Coronaviruset och utbyggnaden av det nya 5G-nätet. En annan gäller att regeringar skulle ligga bakom viruset.

Facebooks åtgärder har, enligt BBC, gett effekten att spridningen av desinformation i publika poster minskat samt att information från verifierade källor främjas. Men ännu ska det förekomma en hel fel desinformation i slutna grupper. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev