Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Pinterest anklagas för könsdiskriminering

Publicerad: 12 augusti 2020, 13:11

Den tidigare operativa chefen Françoise Brougher menar att hon fått sparken efter att ha flaggat för att det förekommer könsdiskriminering på Pinterest.

Foto: Pixabay

En tidigare högt uppsatt chef hävdar att kvinnor missgynnas på Pinterest och att hon själv fått lämna efter att ha uppmärksammat problemet. Nu stämmer hon företaget.


Ämnen i artikeln:

Pinterest

Françoise Brougher, före detta operativ chef på Pinterest, lämnade i våras hastigt sitt uppdrag på det digitala inspirationsverktyget. Nu står det klart att hennes upplevelse av könsdiskriminering på företaget var anledningen. Det rapporterar New York Times, som tagit del av en stämningsansökan hon lämnat in mot företaget.

Enligt stämningen missgynnas kvinnliga anställa på Pinterest. Det ska bland annat ske genom att kvinnor får lägre löner, mindre inflytande och att egenskaper värderas olika beroende på om de tillskrivs manliga eller kvinnliga anställda. När Françoise Brougher valde att flagga för sina upplevelser av detta ska hon ha fått sparken från Pinterst.

Pinterest har i skrivande stund inte kommenterat den före detta operativa chefens anklagelser, men enligt NY Times ska en talesperson sagt att ”alla våra anställda är otroligt viktiga”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Pinterest

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev