Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Pewdiepie raderar sin Youtube-kanal – i protest

Publicerad: 5 December 2016, 08:35
Uppdaterad: 14 Februari 2017, 14:24

Skärmdump från klippet fär Pewdiepie berättar att han har planer på att radera sin Youtube-kanal.

Youtube-stjärnan Pewdiepie är besviken på Youtube: "Jag skulle vilja jobba på Youtube och tala om för dem hur man ska göra saker och ting".


Felix "Pewdiepie" Kjellberg är i dag den största stjärnan på Youtube med 49,5 miljoner följare.

Nu kommer Pewdiepie med beskedet att han kan komma att radera sin kanal när den når 50 miljoner följare, för att poängtera sitt missnöje över en rad förändringar på Youtube.

I ett tio minuter långt klipp på sajten berättar han bland annat att han inte gillar att systemet för hur man prenumererar på olika användare och kanaler har ändrats.

Det är framför allt två saker som Pewdiepie har haft problem med under ett längre tag:

– Nummer ett är att Youtube avslutar prenumerationer utan att personen själv gjort någon ändring. Nummer två är att videos inte dyker upp för de som prenumererar på kanalen, säger han i klippet.

Han fortsätter:

– Det är som ett slag i ansiktet när de ändrar grejer och inte ens talar om det. Jag skulle vilja jobba på Youtube och tala om för dem hur man ska göra saker och ting.

Samtidigt verkar det som att Pewdiepie inte räknar med att vara borta från Youtube särskilt länge, och att han redan har planer på att starta en ny kanal.

– Det blir en milstolpe. Har aldrig gjorts förr. Jag raderar mitt konto. Det blir kul att starta om på ny kula, säger han vidare i klippet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.