Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Pewdiepie passerar tio miljarder visningar på Youtube

Publicerad: 8 september 2015, 06:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:52

Den svenska gamingstjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har passerat tio miljarder visningar på Youtube.

Ämnen i artikeln:

PewDiePie

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Det var i helgen som Pewdiepies Youtube-kanal slog det sanslösa rekordet.

”I dag är en historisk dag! Tio miljarder visningar! Det är sinnessjukt. Tack så mycket till alla. Pussar”, skriver han på Twitter om händelsen.

Pewdiepie har länge varit störst i världen på Youtube. Hans uppladdningar – i vilka han spelar datorspel, skriker och gestikulerar – genererar såväl miljoner visningar som miljoner i intäkter.

När Dagens Media för två år sedan intervjuade Felix Kjellberg hade han dragit in 7,2 miljoner kronor på sex månader i sitt nystartade bolag. I den senaste årsredovisningen har intäkterna stigit till nästan 64 miljoner kronor (helåret 2014).

– Jag når ut till en enorm publik över hela världen, till och med på ställen där internet knappt är tillåtet, som i Kina. Det är otroligt att jag, som är en vanlig kille från Sverige, har lyckats med det, sade Felix Kjellberg till Dagens Media.

På frågan vad det är som gör att fansen blir så engagerade, svarade han:

– Den vägg som finns mellan tv:n och den som tittar bryts på nätet. På internet och Youtube har man fördelen av att den som tittar direkt kan kommentera vad som händer, det går inte att få det i vanlig tv.

Dagens Media pratade även med Pewdiepies pappa – som häpnade över sonens annorlunda karriär.

– Vi har gjort den klassiska resan som föräldrar: gått från att tänka ”vad är det här”, till att förstå att det faktiskt går att leva på detta, sade pappa Ulf Kjellberg till Dagens Media.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev